Är det verkligen skillnad?

Tekniken går såklart framåt även inom detta yrke och speciellt inom REDKEN’s produkter. Alla shampon tvättar såklart håret rent, men de tillför också de goda egenskaper som våra olika hår saknar eller behöver mer av. Ett mycket skadat hår där till och med hårets bindningar har brustit eller gått sönder behöver ett shampo som hjälper till att reparera bindningarna igen, med tex Acidic Bonding Concentrate Shampoo och tillhörande balsam.

Har du ett lite fetare hår med mycket tyngd så behöver du ett shampo och balsam med mindre fukt och något som boostar volymen som Volume Injection som med hjälp av Redken Bodifying Complex med Filloxane hjälper till att lyfta rötterna mm.

Har du däremot ett väldigt torrt hår behöver håret mycket fukt som bl.a. All soft Shampoo. De innehåller Redkens Moisture Complex och arganolja. All Soft Shampoo och balsam mjukgör och fuktar håret från rot till topp. Det är stor skillnad på Shampoo och balsam fråga gärna mig vad som är bäst för just ditt hår.

Shampo öppnar upp hårstråts fjällskikt och tvättar håret rent med hjälp av tensider. Balsam sluter hårets fjällskikt igen vilket gör det mjukt, blankt och ser till att ev.färg inte faller ut håret . Därför är det så viktigt med både shampo och balsam vid hårtvätt.

Detsamma gäller inpackning för att bygga upp håret med det som saknas för att få ett friskt och fint hår som ger en fantastisk glans.

Värmeskydd

En av de viktigaste produkterna du behöver för ditt hår är ett värmeskydd. Har du inget värmeskydd när du utsätter ditt hår för värme bränner du sönder håret. De ser du då de yttre skiktet på håret som är fjällskiktet blir sprött, torrt och håret i kan till och med gå av. Ett värmeskydd lägger sig utanpå strået, skyddar både hår och hårfärg från att förstöras.

De är många produkter hos Redken som innehåller värmeskydd. Vad som är bäst för just ditt hår beror på vilken känsla du önskar i håret efteråt. Men självklart också hur ”starkt” värmeskydd du behöver beroende på hur mycket värme du utsätter ditt hår för.

Hårspray

Spray finns i både finish spray och volymspray. Finish spray har du som avslutning för att få frisyren att hålla. Det finns i olika styrkor beroende på vilken känsla man önskar uppnå.
Volymspray används vanligtvis vid förning av håret för att uppnå maximal volym på håret.

Mina topp 6 styling favoriter

 

 

 

Acidic Bonding Concentrate Leave-in

Redken Acidic Bonding Concentrate leave in-behandling har en koncentrerad allt-i-ett-formula som reparerar styrka i alla typer av skadat hår.

Detta leave in-balsam hjälper till att reparera styrka i skadat hår, ger värmeskydd upp till 230 grader, tämjer frizz, adderar glans och minskar antalet hår som går av*.

BEKÄMPAR 1 ÅR AV SYNLIGA SKADOR VID 1 ANVÄNDNING
*system av Acidic Bonding Concentrate Intensive Treatment, schampo, balsam & leave-in vs. oskadat hår

Thermal Spray Värmeskyddande spray

Vill du skydda ditt hår från värmestyling? Thermal Spray från Redken skyddar ditt hår från värme, ger glans och minskar krusigt hår. Detta värmeskyddande spray skyddar håret från värmestylingverktyg upp till 450ºF/230°C, samtidigt som den ger glans och fuktskydd. Formulerad med Heat Re-styling teknologi som skyddar håret efter bara en användning, så att du kan styla om håret mellan hårtvättarna. Den lättviktiga formulan är perfekt för tunt hår.

Root Lifter Root Volumizing Mousse

Lyft ditt hår till nya höjder med Root Lifter från Redken! Detta volymgivande sprayskum med medium kontroll stärker håret vid hårrötterna samtidigt som det ger en naturlig känsla och textur. Formulerad med volymgivande polymerer och vårdande ämnen för omedelbar volym med en flexibel finish. Applicera direkt på ditt fuktiga hår vid hårrötterna för ett stylat lyft!

Beach Spray Medium kontroll texturspray

Letar du efter hjälp för att skapa en trendig, strand frisyr? Redkens lätta styling beach spray innehåller en kombination av texturiserande copolymerer för att ge långvarig fyllighet och volym för en rufsig, precis från stranden, vågig look. Få strandig textur med denna innovativa formula från Redken. Passar alla hårtyper.

Redken Acidic Bonding Concentrate leave in-behandling har en koncentrerad allt-i-ett-formula som reparerar styrka i alla typer av skadat hår.

Spray Wax Hårvaxspray

Spray Wax från Redken är ett osynligt hårspray med medium kontroll som ger långvarig kontroll för en naturlig, obearbetad frisyr. Detta byggbara vaxspray kontrollerar texturerade frisyrer och lämnar håret med en naturlig finish. Den osynliga texturiserande dimman lämnar en unik kombination av hårfixerande ingredienser för en vaxliknande finish.

Frizz Dismiss Anti-Static Oil Mist

Anti-statisk oljespray för alla hårtyper. En lätt formula som tämjer fly-aways och motverkar statiskt hår. Den lämnar håret slätt och hjälper till att minska krusighet utan att tynga ner håret. Formulan är berikad med hållbart producerad babassu-olja och gör håret slätare och mera glansigt.